Houtskeletbouw

CASA FUTURA :  ENERGIEZUINIG en BUDGETVRIENDELIJK BOUWEN!
Woningen in houtskeletbouw : toekomstgericht bouwen met oog voor de natuur. Wij realiseren woningen in houtskeletbouw, het bouwsysteem van de toekomst!
Toekomstgericht bouwen betekent bouwen met hout, een natuurlijk, sterk en ecologisch bouwmateriaal. Wereldwijd is hout het meest gebruikte konstruktiemateriaal en in koude delen van de VS, Canada en het noordelijk halfrond hebben deze woningen reeds decennia lang hun nut bewezen. Een houten konstruktie slaat geen warmte op wat maakt dat u na een zomerse hittedag nog over een verkwikkende nachtrust kan beschikken.

Sleutel op de deur

Als bouwheer wil u een zo energiezuinig mogelijk huisje bouwen.
Samen met onze ervaren bouwpartners realiseren wij uw droomhuis waarin het heerlijk vertoeven is, steeds aangenaam warm met een minimum aan jaarlijkse energiekosten.
Onze woningen voldoen niet alleen aan de huidige normen opgelegd door de overheid, maar halen moeiteloos de BEN waarden van 2020. Onze buitenmuren zijn geïsoleerd met 24 cm onbrandbare rotswol, de binnenmuren 9 cm en tussen de verdiepingsvloeren  16 cm. Minerale wol in 24 cm dikte wordt geplaatst tussen de dakspanten. Rotswol is de enige niet brandbare  wolisolatie op de markt. Op het gelijkvloers komt op de vloerplaat in beton 12 cm PUR. Door het gebruik van hoogwaardige materialen kunnen wij in het sleutel op de deur segment terecht spreken van kwalitatief zeer hoogstaande woningen.

Zo zijn onze ramen en deuren in PVC van het merk SCHUCO, een profiel met wereldfaam! Voor de verwarming doen we beroep op verbrandingstoestellen van ATAG, reeds jaren uitgeroepen tot de absolute top met een onberispelijke naservice. In de toonzaal van onze leverancier kan u ons breed aanbod van harde vloeren aanschouwen evenals de muurtegels die in de badkamer tot plafondhoogte worden geplaatst. Voor het sanitaire gedeelte waarin luxebad, 2 hangtoiletten, handwasser en inloopdouche van 1,40 m zijn inbegrepen hebt u tevens keuze uit een twaalftal badmeubels in diverse kleuren met dubbele wasbak, 2 kolomkasten en kranen van topmerken. Ook de voorziene gevelstenen en dakpannen kunnen in dezelfde toonzaal worden bekeken. U zal zeker uw keuze hierin kunnen maken, gelet op het ruime aanbod vervat in onze standaardprijzen!

Meer informatie?
wood

Bezoek een reƫle kijkwoning

Op eenvoudig verzoek kan u een afspraak maken om de kijkwoning te komen bezichtigen. Er zal regelmatig een open deur weekend plaatsvinden waarover informatie zal worden verspreid  via onze website, weekbladen en régionale magazines. De materialen welke werden aangewend voor deze woning zijn allen voorzien binnen onze standaard afwerking van de voorgestelde ontwerpen en van ons lastenboek.

Bekijk onze woningen

Info BEN woningen

Vanaf 2020 worden alle nieuwbouwconstructies verplicht te voldoen aan de normen van BEN: bijna energieneutraal. BEN woningen zijn zelfvoorzienende constructies die alle energie uit eigen productie halen. Zo zorgen de zonnepanelen en de warmtepomp voor de nodige krachtbronnen om te verwarmen, koelen, ventileren en de warmwateraanmaak. Tevens komt u op deze wijze tegemoet aan de vraag om hernieuwbare energie in te voeren. Verschillende bankinstellingen hanteren speciale tarieven voor bouwers met BEN normen. Omwille van de uiterst lage kosten voor energie is er extra marge voor het afbetalen van een lening. Zo kan u op een comfortabele manier eigenaar worden van uw droomhuisje maar toch nog leven op de manier die u zelf verkiest. De eerste vijf jaren bent u volledig vrijgesteld van betaling van uw kadastraal inkomen!

De woningen van CASA FUTURA halen vandaag reeds deze eisen!
 

Meer informatie?

Energiezuinig en veilig

In de toekomst zullen steeds hogere eisen gesteld worden op vlak van energieprestaties. Vooral het energieverbruik zal hierbij een doorslaggevende rol spelen. Het bestrijden van de klimaatverandering is een van de belangrijkste doelstellingen van de landen van de Europese Unie. De Europese houtindustrie is sterk betrokken bij duurzame ontwikkeling. Zoals de Europese Commissie al enkele jaren geleden vaststelde, spelen hout en houtprodukten een belangrijke rol in het afremmen van de klimaatverandering door koolstof uit de atmosfeer te absorberen en vast te houden. Hun specifieke eigenschappen, zoals de hoge recycleerbaarheid, de hernieuwbaarheid van hout als grondstof zorgen ervoor dat houtprodukten de bouwmaterialen bij uitstek zijn ter bestrijding van de klimaatverandering.

Heeft u een vraag?